Website gezakt in Google
in het begin van augustus 2018?

Google update hun algoritme met grote regelmaat, maar de Algoritme update van augustus 2018 heeft veel websites benadeelt..

Is jouw of uw website gezakt in rankings? En wil je weten hoe je weer terug naar boven kan komen?

Of ben je naïef en denk je dat het allemaal met de zomervakantie te maken heeft?

Een terugloop van bijna 70% aan bezoekers en inkomsten!

De SEO wereld stond op 1 augustus even op zijn kop. Veel paniek en problemen bij sommige bedrijven die veel van hun hoge posities in Google zagen verdampen. Met alle gevolgen van dien. Minder bezoekers, minder klanten, minder werk!

Danny Sullivan (die nu voor Google werkt) heeft meegedeeld op Twitter dat deze update van 1 augustus wel tot een week kan duren voor hij volledig is uitgerold.... Dus als je geen zakker hebt ervaren op 1 augustus, dan kan het ook in de 2e week van augustus zijn! Alle updates beginnen namelijk in Amerika, en rollen dan pas uit over de rest van de wereld!

Het volgende overzicht komt van MarieHaynes, een flinke terugloop tot wel 50+% van een website met miljoenen bezoekers.

gezakt in google

Wat is het probleem dan?


Wellicht heb je een bedrijf dat voor een groot deel bestaat door zijn online aanwezigheid.
Dit betekent ook dat je dan een vermindering van het aantal bezoekers en klanten gaat voelen in je portemonnee.

En dat zul je gaan voelen.

Ook als jouw bedrijf niet volledig afhankelijk is van zijn online aanwezigheid, en je toch bent geraakt, zal dit tot gevolg hebben nog minder vindbaar te zijn, nog minder bezoekers en daardoor nog minder klanten.

Hoe weet ik of ik ben geraakt?

Voor een SEO die regelmatig zijn rankings en analytics (automatisch) controleert is het waarschijnlijk wel opgevallen dat er iets aan de hand was als deze update invloed heeft gehad op jouw/jullie website. Zoals je in de bovenstaande grafiek ziet, zul je dus merken dat er of minder bestellingen binnen komen, minder telefoontje, minder emails of je denkt naïef dat het gewoon zomervakantie is!

Heb je ook dit probleem? En je hebt niet het inzicht om hier weer bovenop te komen?

Neem contact op zodat we zo snel mogelijk de posities terugkrijgen en hoger in Google komen. Ze komen niet vanzelf terug!

Invalid Email

Lees de Privacy Policy hier.

Marco

Auteur: Marco Logmans

SEO Specialist
Vanaf 2015 bevangen met SEO, en sinds 2017 eigenaar van SEO Bureau Rankify. Het bureau dat sterk gefocust is op data-gedreven SEO.