Surfer SEO Review 2024: Verbeter je Google rankings

Ben je geen doorgewinterde SEO expert, maar wil je wel je positie in de Google zoekresultaten verbeteren? Heb je moeite met je juiste content schrijven om echt hoog te ranken in Google?

Dan is Surfer SEO de tool die je zoekt. 

Surfer SEO is een van de beste SEO tools die het voor iedereen eenvoudig maakt om hoog te scoren in Google. Volg simpelweg de aanwijzingen van Surfer en wordt succesvol in Google.

In dit artikel leg ik uit wat Surfer SEO voor een tool is en wat je er mee kunt doen.

SurferSEO

Nieuwe updates in Surfer SEO

Voordat we verder gaan met de review, eerst even een kijkje in de recente updates in de Surfer SEO-tool:

 • SERP Analyzer: Deze tool helpt je om een bepaalde markt te onderzoeken door je informatie te geven over de pagina’s van je concurrenten. Het splitst gegevens over een specifieke zoekresultatenpagina (SERP) op in belangrijke factoren, zodat je de overeenkomsten en verschillen in structuur, zichtbaarheid, prestaties en andere aspecten kunt analyseren.
 • BRIEF – Maak een AI-outline: Met deze functie kan je, met behulp van AI, in enkele seconden een outline maken voor een artikel.  Ik heb deze tool gebruikt om zo’n overzicht te genereren, en het was behulpzaam. 
 • Surfer AI: Dit is een tool binnen Surfer SEO die gebruikmaakt van AI om inhoud te genereren met slechts één klik. 

Surfer SEO gebruikt dus de nieuwste technologie om je concurrentie te verslaan en content te creëren met slechts één klik. 

Benieuwd naar meer? 

Ontdek de kracht van Surfer SEO!

Wat is Surfer SEO

Even in het kort, Michal Suski, de oprichter van Surfer, begon met het ontwikkelen van een handige hulpje voor zijn eigen werkzaamheden als marketeer. Al snel zagen mensen de waarde van deze software, en zo is Surfer SEO ontstaan.

Surfer is een tool die je helpt bij het onderzoeken, schrijven en optimaliseren van je content. 

Of je nu je bedrijf wilt laten groeien of je marketingcampagne wilt aanpassen, betrouwbare data is cruciaal. Via een datagedreven manier helpt Surfer SEO je meer inzicht te krijgen in mogelijke optimalisaties voor de pagina’s die jij wilt laten ranken.

Surfer SEO kijkt naar wat de top resultaten doen, wat jij nog niet doet en geeft hier op basis van data concreet advies voor. Zo kun jij jouw content verbeteren.

SEO kan erg complex lijken met veel technische aspecten. Maar het hoeft niet moeilijk te zijn.

Maak het jezelf makkelijk.

Surfer SEO gaat verder dan alleen het kiezen van zoekwoorden en backlinks in tools zoals SEMrush of Ahrefs. Het optimaliseert je content, zodat je hoger kunt ranken in Google met minder afhankelijkheid van backlinks. 

Blijf lezen voor een uitgebreide uitleg over hoe je dat precies kan doen.

Waarom Surfer SEO?

Hoe tof zou het zijn, als Google jouw hele SEO strategie zou onthullen om hoger te ranken? Maar je moet realistisch zijn in je doelstellingen. Als je een nieuwe website hebt en gevonden wilt worden op het zoekwoord ‘iPhone,’ … good luck.

Dat gaat je niet lukken.

“Als je de zoekresultaten bekijkt in Google, heb je je strategie!”

Was het maar zo makkelijk.

Wil jij namelijk op pagina 1 ranken, dan moet jouw pagina overeenkomen met die van je concurrenten, en het liefst nog beter dan dat. Want weet je, de pagina’s in de top 10 staan daar niet voor niets.

Begin eens met het bekijken van hun tekst, wat hun titel is, en welke kopteksten ze gebruiken. Want daar staan woorden tussen die jij ook zou moeten gebruiken.

Dan kun je alle data in een overzicht zetten om te zien of er een correlatie bestaat. Zo weet jij precies welke kopteksten en teksten je zou moeten gebruiken.

Maar dat kost veel tijd!

Zoiets kost inderdaad veel te veel tijd. Maar de vraag is: als je op pagina 1 wilt komen, heb je dat er dan niet voor over?

En zelfs als je aan de slag gaat met het analyseren van de concurrenten en het schrijven van de teksten, hoe weet je of je op de goede weg bent? Zou het handig zijn om daar hulp bij te krijgen?

Surfer SEO is precies de tool die je dan nodig hebt. Deze software doet al het werk voor je. De tool bekijkt alle concurrenten en laat dan in een mooi overzicht zien welke woorden, woordcombinaties, en kopteksten overeenkomen met de hoge posities.

Je hoeft dan alleen nog maar de suggesties van Surfer SEO te volgen om zo meer kans te maken om in de top 10 van Google te komen.

Zo makkelijk kan het zijn.

Hoe gebruik je de Surfer SEO tool?

ps. de volgende screenshots kunnen iets afwijken van de huidige Surfer SEO dashboards, want die wijzigen enkele keren per jaar.

Voor je aan de slag gaat met Surfer SEO, is het belangrijk om je doelen te bepalen. Het zou geweldig zijn als Google je hele SEO-strategie onthulde om beter te ranken, maar je moet realistisch zijn in je doelstellingen. Als je een nieuwe website hebt en gevonden wilt worden op het zoekwoord ‘iPhone,’ dan wordt dat een zware dobber. Begin daarom met gemakkelijkere zoekwoorden, met een lager zoekvolume en minder concurrentie.

Maar hoe weet je of je op de goede weg bent? Google doet eigenlijk al een groot deel van het werk voor je.

Het enige wat je hoeft te doen, is de aanwijzingen volgen. 

Ik zal het uitleggen.

Natuurlijk wil je zo hoog mogelijk scoren in Google. Je begint met 

Zodra je weet op welke zoekwoorden je gevonden wilt worden, helpt Surfer SEO je met het optimaliseren van je content om hoger te scoren in Google. On-Page SEO tools zoals Surfer SEO zijn in het leven geroepen om dit mogelijk te maken. Na enkele gesprekken met Michal Suski, de eigenaar van Surfer, werd ik uitgenodigd om de software uitgebreid te testen. Dit leidde tot een blog die ik destijds op hun website heb geschreven.

1. Serp Analyzer: Optimaliseer je bestaande content

Met de Serp Analyzer slaagde lukte het mij bepaalde zoekwoorden die al langere tijd op plek 2 en 3 hingen, naar plek 1 te krijgen.

De Serp Analyzer gebruikt data uit Google en geeft een perfecte data-analyse van de zoekresultaten waar jij op wilt scoren.

Je krijgt praktische tips om je on-page SEO te verbeteren op basis van de statistieken die correleren met de zoekresultaten van jouw opgegeven zoekwoord.

Makkelijk toch?

Ik zal je een voorbeeld geven. Als alle topresultaten specifieke woorden gebruiken op de pagina, zal Surfer SEO je adviseren om deze woorden ook op jouw pagina te gebruiken.

Veel voorkomende woorden is slechts één van de vele statistieken die Surfer SEO voor je analyseert. Het kijkt ook naar:

 • Het aantal kopteksten
 • Paginasnelheid
 • Gestructureerde gegevens
 • NLP-sentiment
 • Verwijzende URL’s
 • Verwijzende domeinen
 • Metatags
 • Aantal woorden

De Serp Analyzer heeft maar ongeveer 30 seconden nodig om jouw pagina te vergelijken met de top 10 andere topresultaten in Google. Je kunt filteren als je wilt, maar ik vergelijk meestal alle resultaten, omdat dit meer inzicht geeft.

Aan de hand van deze analyse krijg je praktische tips om je pagina naar een hoger level te brengen. Denk aan: meer kopteksten, meer relevante termen gebruiken of je wordcount aanpassen. 

Het grote voordeel van de Serp Analyzer is dat het je werk veel gemakkelijker en efficiënter maakt.

Bespaar jezelf de moeite en tijd om data van concurrenten te analyseren en verwerken in bijvoorbeeld Excel.

2. Content editor: schrijf makkelijk nieuwe content voor on-page SEO

Hoe fijn zou het zijn als je aan een nieuw artikel begint en precies weet aan welke criteria het moet voldoen om hoog te ranken in Google?

Met de Content Editor van Surfer SEO kan dat.

Zoals je weet, analyseert Surfer SEO de beste resultaten in Google en laat vervolgens zien aan welke eisen die pagina voldoet. Hoeveel woorden, hoeveel kopteksten, hoeveel afbeeldingen, welke trefwoorden zijn gebruikt, hoe vaak zijn deze trefwoorden gebruikt, enzovoort.

Surfer SEO geeft je een checklist en past deze direct voor je aan.

Ik leg het uit.

Stel dat je gevonden wilt worden op “how to clean airpods“

Dan vul je eerst het onderwerp in en kies je het land/taal waar je gevonden wilt worden (we kiezen hier USA). Vervolgens vul je de URL in, waar jij gevonden mee wilt worden. Nu gaat Surfer alle concurrenten bezoeken en controleren op tientallen SEO factoren.

In het volgende dashboard zie je nu de tekst aan de linkerkant, en een overzicht met woorden aan de rechterkant.

Die ziet er dan zo uit:

Hier zie je welke woorden je moet gebruiken in je content, en hoe vaak. Onder het kopje ‘headings’, kun je precies zien welke woorden in de koppen terug moeten komen. Want, hoe vaker de concurrenten een woord gebruiken op hun pagina, hoe sterker de correlatie.

Daarboven zie ik hoe lang mijn pagina ongeveer zou moeten worden om te ranken op pagina 1 in Google.

Al deze data wordt dus gewoon direct uit Google gehaald. Of nog beter gezegd: van de concurrenten. Surfer SEO laat precies zien wat jij moet doen om met jouw pagina in de top 10 te komen. 

En: jij hebt hier de volledige controle over.

Je kunt de content toevoegen die Surfer aanbeveelt en dat op jouw eigen manier doen.

Ik begin persoonlijk altijd met de belangrijkste onderdelen. Dus de onderdelen die het sterkst correleren. Daarna kijk ik pas naar de minder sterk correlerende onderdelen. Surfer SEO helpt jou een handje om hoog te scoren in Google.

Deze tool is echt ideaal als je ‘from scratch’ nieuwe content wilt schrijven.

En wil je de content door iemand anders laten schrijven? Deel dan de content editor met een link. Zo hoeft de ander niet ingelogd te zijn maar wél aan de slag met het schrijven van goede content.

3. Keyword research tool: beter dan andere tools

Deze derde tool van Surfer SEO is ideaal voor zoekwoorden onderzoek.

Het mooie van deze tool is dat hij perfect samengaat met de andere twee tools die hierboven al uitgebreid zijn besproken.

Ik heb in het verleden behoorlijk wat zoekwoorden tools getest, en ik kan je vertellen dat die van Surfer SEO net iets anders is, maar dan wel in positieve zin.

Wat je kan met deze tool?

 • Natuurlijk het zoekvolume zien voor het zoekwoord
 • Gerelateerde zoekwoorden bekijken, inclusief het percentage ‘SERP-overeenkomst’ en het zoekvolume.
 • Veelgestelde vragen over je onderwerp
 • Zoekopdrachten met dezelfde term erin (linkbuilding)

Het voordeel hiervan is dat je meteen ziet welke zoekwoorden zeer sterk verwant zijn aan het zoekwoord dat je onderzoekt.

Ik raad dan ook aan om deze zoekwoorden dan ook in je tekst te verwerken.

Maak het jezelf makkelijk met deze alles-in-één tool.

Tips om Surfer SEO te gebruiken

Goed, ben je ervan overtuigd dat Surfer SEO jou gaat helpen met het succes behalen in Google?

Ga je aan de slag met Surfer SEO?

Ik deel graag nog enkele tips met je:

 • Audit functie: Je kunt Surfer al gebruiken tijdens je onderzoek met hun Audit functie. Hiermee kun je snel bepalen hoe lang je content moet zijn om concurrerend te zijn in de top 10 zoekresultaten. Dit helpt je bij het beslissen welke onderwerpen je wel of niet moet behandelen.
 • Continu gebruik: Tijdens het optimaliseren kun je de tool continue gebruiken om je tekst te analyseren om te zien hoever je al gevorderd bent. Je hoeft dus niet eerst alles klaar te hebben voor je weer gaat kijken of alles goed staat. 
 • Data combineren: Combineer de gegevens van Surfer SEO met die van backlink-tools zoals SEMrush, Moz of Ahrefs om te bepalen hoeveel backlinks je nodig hebt om nog hoger te scoren in Google. De backlink-functie is nu ook geïntegreerd in Surfer. Als SEO-specialist kun je eigenlijk niet zonder software die zich richt op verschillende aspecten van SEO. Desondanks kun je in principe al ver komen met alleen Surfer SEO, zelfs zonder uitgebreide SEO-kennis.
 • Niet te snel aanpassen: Als je op pagina 1 staat, verbeter dan bijvoorbeeld niet alles in 1 keer, maar doe 1 factor per keer. Wacht dan een week voor je verder gaat. Het kan zijn dat een aanpassing negatieve gevolgen heeft. Dan weet je nog precies wat je gedaan hebt. Als je de hele pagina aanpast, weet je niet wat er goed of juist niet goed ging.

Super Bonus tip: Google hanteert een algoritme dat tijdelijk gewijzigde content in de SERPS kan verlagen en pas na maximaal 21 dagen weer op de juiste positie plaatst. Dit doen ze waarschijnlijk om SEO-professionals op het verkeerde been te zetten. Dus na een wijziging is het verstandig om gewoon even geduld te hebben!

Surfer SEO Prijzen

Hoeveel kost Surfer?

Surfer biedt vier standaard abonnementen aan: Essential, Advanced, Max en Enterprise. 

Natuurlijk zijn er verschillende functies, voordelen en gebruikslimieten bij elk abonnement.

Laten we ze eens nader bekijken.

Essential

 • Begint bij $89 per maand en omvat 15 content-editors per maand (extra editors kosten $5), 2 organisatiestoelen en 100 zoekwoorden per dag.
 • Alle basisfuncties zijn inbegrepen, zoals deelbare links, plagiaatchecker, integratie met Google Docs en WordPress, en meer.

Advanced

 • Begint bij $179 per maand en omvat 45 content-editors per maand (extra editors kosten $3), 5 organisatiestoelen en 100 zoekwoorden per dag.
 • Heeft dezelfde functies als het Essential-abonnement; het enige verschil zijn de stoelen en content-editors.

Max

 • Begint bij $299 per maand en omvat 90 content-editors per maand (extra editors kosten $3), 10 organisatiestoelen en 100 zoekwoorden per dag.
 • Heeft dezelfde functies als de lagere abonnementen, maar met toegang tot verschillende add-ons, waaronder Audit (100/maand), SERP Analyzer, whitelabeling en een API.

Enterprise

 • Als je een aangepast abonnement nodig hebt, kan je contact opnemen met Surfer voor een offerte. 
 • Voor functies krijg je toegang tot alle functies die in de lagere abonnementen zijn vermeld, evenals een toegewijde klantsuccesmanager, persoonlijke training, premiumondersteuning en meer.

Add-ons kunnen afzonderlijk worden aangeschaft tegen een extra vergoeding. Mocht je een jaar vooruit betalen, dan krijg je nog een extra korting, en Surfer biedt altijd 7-daagse geld-terug-garantie.

Zo kun je altijd proberen of Surfer SEO de geschikte tool voor jou is.

Conclusie: Surfer SEO geschikt voor jou?

Dit was de Surfer SEO-review.

Als je het mij vraagt is Surfer een van de beste SEO-tools die beschikbaar is en biedt het veel waar voor je geld in vergelijking met de meeste andere.

Surfer SEO is buitengewoon effectief omdat het drie diverse tools bundelt tot één krachtige tool voor je on-page SEO.

Surfer SEO geeft je geen trucjes, maar kijkt gewoon wat nu werkt en geeft je op basis hiervan optimalisaties die je direct kunt toepassen.

Al met al raad ik Surfer zeker aan als je een copywriter, kleine ondernemer, of zelfs een middelgrote organisatie bent. Zelfs grote bedrijven en ondernemingen zullen hier veel in vinden.

Ook voegen de nieuwe features veel toe aan het gebruik van de tool. Met de nieuwe tools verwacht ik dat het analyseren en schrijven van content nog efficiënter en makkelijker zal gaan. 

Deze on-page SEO Tool geef ik zeker 5 sterren: ⭐⭐⭐⭐⭐

Bedankt voor het lezen, en veel succes!

Marco's expertise is ook te vinden op:

Frankwatching logo
Marketingfacts logo
Emerce logo
Marco

100% SEO Marco Logmans is een SEO specialist (Zoekmachine optimalisatie). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten gaan.

Gratis 7 dagen Trial 

Nieuw in 2024

Surfer SEO