SEO CHECK


Hoger komen in Google begint altijd met een analyse! 

Waarom deze website scan?

Meten is weten!

Een betere vindbaarheid in Google begint altijd bij de website zelf. Daarom start elk SEO traject met een diepgaande analyse.

Je kunt het vergelijken met een APK keuring, alleen dan 10 x zo belangrijk. Met een SEO analyse wordt er niet alleen gekeken of alle onderdelen werken, maar hoe we de prestaties kunnen verbeteren. Want wat voor zin heeft het als Max verstappen nieuwe banden onder zijn auto doet, terwijl de motor niet goed draait.

g21622

Musica Eduarta

Google Review:
Echt super zo’n SEO analyse door Rankify. Er wordt echt de tijd voor genomen en alles wordt overzichtelijk weergegeven in een tabel waarin ook alle verkregen data terug te vinden zijn. Bovendien worden er gelijk links gedeeld zodat je concreet met de adviezen aan de slag kan.
Als toelichting zit bij deze SEO analyse van Rankify een hele duidelijke video waarin aan de hand van de site alle onderdelen toegelicht worden
zoals laadsnelheid, zoekwoorden, content in pagina’s en berichten, de navigatie en sitemap. Kortom concrete aandachtspunten
om direct aan de slag te kunnen om je site te optimaliseren en beter vindbaar te zijn. Een echte aanrader.

GO Softwash

Google review:
Marco legt in de SEO Analyse goed uit waar nog winst te behalen valt. Makkelijk is ook dat je een overzicht krijgt op welke punten je kan verbeteren. Geeft ook handige tips die je altijd kan blijven toepassen op je website om deze optimaal te houden en zo goed vindbaar raakt op google en bing.

D Woestenenk

Google review:
Marco heeft mijn website snel en grondig geanalyseerd op SEO fouten en daar een uitgebreid rapport van toegestuurd. Erg blij met de service. Ga zo door!

Mierop Productions

Google review:
Marco heeft voor mij een SEO analyse uitgevoerd. Kreeg een duidelijke video toegestuurd waarin alles stap voor stap wordt uitgelegd. Uit de video blijkt dat mijn website nog op veel punten verbeterd kan worden. De verbeterpunten en tips ga ik direct toepassen zodat de vindbaarheid in Google en Bing nog beter wordt. De SEO analyse is echt een aanrader!

D Heijnsbroek

Google Review:
Snel, goed en fijn geholpen met onze website en bekendheid!

L Huizer

Google Review:
erg professioneel en bekwaam! je krijgt goede feedback en verbeter punten over je site.

Natasja R

Trustpilot Review:
Voor onze website/webwinkel De Haakschuur heeft Marco een uitgebreide analyse gemaakt. Deze hebben we snel ontvangen met veel bruikbare tips. Een pluspunt is de meegestuurde video waarin Marco stap voor stap de analyse toelicht. Kortom snel, veel tips en persoonlijk!

Combi Trip

Google Review:
Uitstekende SEO analyses en advies. Aanbevolen!

Website check voor betere posities?

  • Document met verbeterpunten
  • Kansen en mogelijkheden
  • Hulp nodig bij het optimaliseren? Neem contact op.

De analyse

PRO Analyse

€ 499,-

  • - Diepgaande website Check
  • - 150 onderdelen checklist
  • - Alleen On-page*
  • - Uitgebreide rapportage
  • - Voorgestelde verbeteringen
  • - Advies: e-mail+ 30 min. telefonisch
  • - Na 6 uur, doorberekend uurtarief

*on-page= de informatie die op een website te vinden is.  *off-page= gerelateerde data die niet op de website is te zien zoals social media, citations en backlinks (verwijzingen van andere websites).

Wat zit er allemaal in deze analyse?

 Snelheid van de website

Hoe lang duurt het om de pagina op een mobiele telefoon te laden?
Niemand heeft zin om te wachten op een langzame website. Dan kijk ik liever even bij de concurrent. Welke onderdelen van de website laden langzaam? Zijn het te veel lettertypen, onnodige plugins, scripts of te grote afbeeldingen?

Dit is niet alleen belangrijk voor zoekmachines, maar ook voor bezoekers. Een duidelijke navigatie door de website is nodig, en hoe veel keer moet je klikken om bij een pagina uit te komen? Dan gaat het om het menu, maar ook vooral de interne links, footer menu en eventueel een sidebar. Omdat Rankify de website voor de eerste keer zal zien, is het gelijk een goede testcase!

 Afbeeldingen en Video

Gebruik maken van afbeeldingen op je site is belangrijk. Maar het optimaal gebruik maken van afbeeldingen is een andere.
In de analyse kijkt Rankify naar het gebruik van afbeeldingen op de website. Worden de juiste benamingen gegeven? Zijn ze niet te groot? Worden de ALT teksten gebruik?

 Interne links

Om de website te navigeren maken veel mensen gebruik van menu's en knoppen. Maar voor Google zijn ze belangrijk om alle pagina's te vinden en indexeren. Het juist gebruik van interne verwijzingen is belangrijk voor de vindbaarheid. En kan het verschil maken!

 Fouten en errors

Wel eens voor een gesloten deur gestaan? Hoe vaker een bezoeker zo een gesloten deur tegenkomt op jouw site, des te minder kans je hebt op een conversie, of dat hij terugkomt. Hoe meer problemen er zijn op de website hoe minder leuk de zoekmachines jouw website vinden. Nee, het gaat dan niet zozeer om HTML problemen, maar om 404 of 500 problemen. En natuurlijk niet te vergeten de 302 of 301's redirects.

Titels en Meta omschrijving

Je kunt een titel van een pagina vergelijken met een titel van een boek of de naam van een workshop. De titel moet namelijk laten zien waar het boek over gaat.

Daarnaast is de meta omschrijving ook belangrijk, vooral voor mensen te lokken op jouw website te klikken in Google. Je kan dit vergelijken met de flaptekst (samenvatting) achterop een boek. De Meta omschrijving geeft nog meer informatie aan de zoeker om te laten weten waar jouw pagina over gaat. Dit kan het verschil maken tussen een nieuwe bezoeker en geen bezoeker.

 Keywords oftewel zoektermen of zoekwoorden

Voor Google en de bezoeker moet het gelijk duidelijk zijn waar de pagina over gaat. Dat doe je aan de hand van kernwoorden, of zoekwoorden. Deze geven heel duidelijk het onderwerp van de pagina weer.

Dus dit soort kernwoorden moeten dus op de juiste plek komen op de pagina. In de titel, in de kopteksten, in de tekst, etc. In de analyse kijken we of ze ook daadwerkelijk juist worden gebruikt.

Indexatie

Optimaliseren heeft geen zin als Google de website niet kan vinden, of niet goed kan navigeren. Is dat mogelijk dan? Jazeker.
Door fouten van de websitebouwer, of door jullie zelf, kan het zijn dat Google niet juist de website kan navigeren, of zelfs de pagina's niet kan vinden. Wat heeft Google geïndexeerd, welke heeft hij wel gevonden, maar niet geïndexeerd? Of worden er onnodige pagina's geïndexeerd zoals tags, authors of andere onnodige pagina's. Dit is 1 van de meest voorkomende problemen van alle WordPress websites!

Diepgaande SEO website analyse (PRO CHECK)

Analyse van SEO factoren belangrijk voor prestaties in zoekmachines.

In de diepgaande check kijken we naar veel (voor zover dat binnen de mogelijkheid valt) pagina's afzonderlijk en worden alle optimalisatie aanpassingen, fouten ideeën in een rapport aangereikt. Ik kijk bijvoorbeeld naar de Link structuur, Anker teksten, URL structuur, Crawl errors, OG data, Structured data, Reviews, Orphan pages, bezoekersbronnen, historische bezoekersgegevens, goals etc. Hierbij heeft SEO Bureau Rankify volledige toegang nodig tot Google Analytics en Google Search Console om een compleet inzicht te krijgen. Deze uitgebreide checks zijn vooral gericht op de website zelf!

Andere vraag?