Wat is Google Mijn Bedrijf?

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Wat is GMB?

Google Mijn Bedrijf is jouw online bedrijfsvermelding in Google.

Je kunt het vergelijken met een ouderwetse bedrijvengids. Wanneer iemand op jouw naam zoekt, dan laat Google aan de rechterkant een vermelding zien over jouw bedrijf. Google haalt automatisch informatie van het internet om zoveel mogelijk over jou te melden.

Maar jij kunt deze zelf ook beheren!

overzicht google mijn bedrijf

Waarom is GMB zo belangrijk?

Surfer SEO is 1 van de beste SEO tools die je niet mag missen.

Met Surfer SEO scoor je hoger in Google, zonder backlinks!

Wanneer iemand op jouw bedrijfsnaam zoekt, dan is het juist goed dat Google gelijk jouw bedrijfsinformatie laat zien. Want waarschijnlijk wil iemand die op jouw bedrijfsnaam zoekt contact opnemen, of jouw winkel/kantoor bezoeken. Hoe completer en meest up-to-date deze informatie is des te beter.

Je ziet daar bijvoorbeeld:

  1. adres
  2. openingstijden
  3. telefoonnummer
  4. foto`s
  5. overige informatie zoals reviews.

Hoe vollediger die informatie over jullie onderneming is, des te meer kans je maakt dat een zoeker contact opneemt of een bezoek aan jou brengt. Je kunt deze ook weer gebruiken in je Adwords advertenties en reclame campagnes.

En wat heeft GMB met SEO te maken?

Om hier een antwoord op te geven moeten we even kijken naar wat GMB precies doet.

Naast het vertonen van jouw gegevens aan de zijkant wanneer iemand op jouw bedrijfsnaam zoekt, wordt jouw bedrijf ook weergegeven in het venster met Google Maps boven de zoekresultaten wanneer iemand op iets zoekt dat met jouw bedrijf te maken heeft lokaal.

Voorbeeld:
Als iemand zoekt naar “seo bureau” in de omgeving van Goeree Overflakkee zoekt, dan laat Google automatisch Rankify SEO in Middelharnis zien in het venster met Google Maps.

GMB in maps

Dus hoe completer en accurater deze informatie is over jouw bedrijf des te meer kans jij hebt dat jij gevonden wordt.

Hoe kan ik Google Mijn Bedrijf beheren?

Er zijn 2 manieren om je hier voor aan te melden. Als de eerste manier niet lukt, dan kun je altijd nog de 2e manier uitvoeren. Allereerst de makkelijkste manier:

Verifieer Google Mijn Bedrijf

Zodra jij zoekt naar jouw bedrijf, komt (als het goed is) jouw bedrijfsvermelding automatisch aan de rechterzijde naar voren.

Eigenaar, GMB vermelding link

Als je daar op klikt volgt het volgende scherm, waar je laat weten dat jij bevoegd bent om de vermelding van dit bedrijf te beheren.

Eigenaar worden 2e scherm

En volg alles op wat er wordt gevraagd. Wanneer je klaar bent zal er een envelop naar dit adres gestuurd worden met een speciale code om de vermelding te verifiëren.

Tip: Vergeet ook niet om bijvoorbeeld een medewerker op de communicatie/PR/Sales afdeling toegang te geven om af en toe de gegevens te updaten!

De 2e manier is simpelweg naar de website van Google Mijn Bedrijf gaan en je aan te melden. De gegevens die ingevuld moeten worden spreken voor zich. https://www.google.nl/intl/nl/business/ 

Zodra je de brief ontvangt van Google staat er precies in beschreven waar je de code in kan vullen om de vermelding te verifiëren.

Google Mijn Bedrijf review

Optimaliseren Google Mijn Bedrijf

Nu kun je jouw vermelding gaan optimaliseren. Vul zoveel mogelijk informatie in waarom wordt gevraagd, telefoonnummer, adres, openingstijden etc.  Upload foto`s van het gebouw waar je in zit, van binnen en van buiten en foto`s van jouw team aan het werk.

Wil je echt scoren, maak dan een 360 graden foto toer door de bedrijfsruimte. Dit kun je zelf doen en zelf uploaden. Ook kun je dit laten doen door fotografen die gespecialiseerd zijn in 360 graden fotografie.

Zodra je alles zoveel mogelijk en accuraat mogelijk hebt ingevuld zul jij beter vindbaar worden lokaal.

Marco's expertise is ook te vinden op:

Frankwatching logo
Marketingfacts logo
Emerce logo
Marco

100% SEO Marco Logmans is een SEO specialist (Zoekmachine optimalisatie). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten gaan.