SEO voor accountantskantoor

SEO voor accountant

Accountantskantoren werken is een van de meest concurrerende sectoren. Zoveel kantoren strijden om dezelfde klanten. Daarom is het belangrijk dat jullie, als accountantskantoor, jezelf kan onderscheiden en uw bedrijf te laten groeien door online marketing.

Een van de beste manieren om jullie te onderscheiden van de concurrentie is door hoog te scoren in Google. 90% van alle internet gebruikers kijken niet verder dan pagina 1 in de zoekresultaten. Staan jullie niet op pagina 1, dan zullen jullie sowieso 90% van alle mogelijke klanten per definitie mislopen. Als jullie echt hoog scoren, kunnen potentiële klanten niet meer om jullie heen.

Met zoekmachine optimalisatie (SEO) voor accountantskantoren, kan jullie bedrijf hoge posities in de zoekresultaten verdienen. Dit zal zich dan weer vertalen naar meer verkeer, leads en uiteindelijk een hogere omzet.

Meer weten over SEO voor accountants? Neem dan contact op! Bel 0187 82 0187 voor meer informatie. E-mailen is ook mogelijk, naar info@rankify.nl

Trek meer klanten aan met SEO

Wat is SEO voor accountants?
SEO is niets anders dan het optimaliseren van een website zodat men beter gevonden kan worden in Google voor belangrijke zoekwoorden. Men wil daarom zo goed mogelijk gevonden voor de zoekopdrachten van potentiele klanten. Gelukkig zijn er veel tools die precies weergeven wat bedrijven zoeken. Hoog scoren heeft veel voordelen, en 1 daarvan is: eenmaal een goede positie brengt een stroom van gratis bezoekers naar de site.

Wanneer iemand zoekt in Google, gebruiken ze een zoekwoord of een hele zin. Deze informatie is te achterhalen met bijvoorbeeld Google Ads, maar ook met SEO tools zoals Ahrefs etc. Het is ontzettend interessant om te zien welke zoekopdrachten er op dit moment populair zijn. Kijk hieronder maar eens naar data uit Google Trends omtrent het zoekwoord Accountantskantoor. Zoals je ziet is het op dit moment veel populairder dan een jaar geleden.

Surfer SEO is 1 van de beste SEO tools die je niet mag missen.

Met Surfer SEO scoor je hoger in Google, zonder backlinks!

Lokale zoekresultaten nog belangrijker (en makkelijker)

Accountantskantoren werken veelal lokaal, zodat de klant eenvoudig langs kan komen, of worden bezocht. Daarom is het juist enorm belangrijk om de zaken op goede orde te hebben als het gaat om lokale vindbaarheid. Doe maar eens een zoekopdracht naar “accountantskantoor in Rotterdam”, of “Accountantskantoor in Breda”. Vul uw eigen locatie in, en bekijk de zoekresultaten.

De meeste concurrenten zijn niet bezig met SEO!

Kansen!

Bekijk maar eens het kaartje in de zoekresultaten. Daar staan vaak kantoren tussen zonder reviews. Hoe makkelijk kun jullie kantoor daar niet komen te staan. Kijk maar bijvoorbeeld voor Accountantskantoor Rotterdam & Accountantskantoor Utrecht hieronder.

Al met al, SEO omvat veel meer dan alleen teksten schrijven. Want hoger scoren heeft te maken met verschillende factoren. Zo zijn de opbouw van de website belangrijk, de inhoud van de website, maar ook het gebruik en het juist instellen van Google Mijn Bedrijf (gratis bedrijvengids in Google).

Waarom is SEO voor jullie accountantskantoor ook belangrijk?
SEO is belangrijk voor elke onderneming die meer klanten wil krijgen. Als een bedrijf hoog scoort in Google straalt dat iets goeds uit, en vooral een vertrouwen dat jullie de zaken goed op orde hebben. Hoe vaker jullie worden gezien in de hoogste posities, des te eerder mensen jullie onthouden. Mensen die op zoek zijn naar jullie diensten trekken dan eerder bij jullie aan de bel.

Meer Leads door SEO voor accountantskantoor

Om ervoor te zorgen dat jullie meer leads kunnen krijgen, zijn hieronder enkele SEO ideëen:

Een accountantskantoor kan een paar verschillende soorten SEO-diensten voor accountants gebruiken om uw online aanwezigheid te laten groeien en meer potentiële klanten naar uw organisatie aan te trekken. Bijvoorbeeld, uw bedrijf kan gebruik maken van:

 1. SEO website analyse
  Met een SEO audit kun je zien wat de sterke en zwakke punten van jullie website is. Daarnaast krijg je een duidelijk beeld van hoe een website verbeterd moet worden om hoger te scoren. Je krijgt als het ware een stappenplan voor technische verbeteringen.
 2. Lokale SEO (local SEO)
  Omdat jullie voornamelijk op lokale bedrijven richten, is het belangrijk jullie lokale vindbaarheid extra aandacht te geven. Dit houdt onder andere in dat jullie de zoekresultaten gaan beinvloeden met Google Mijn Bedrijf (gratis bedrijvengids van Google).
 3. Zoekwoorden onderzoek
  Om er achter te komen welke zoekwoorden er allemaal worden gebruikt zal een zoekwoorden onderzoek gedaan worden. Hierbij ziet een SEO specialist (zoals Rankify) precies welke zoekwoorden er belangrijk zijn.
 4. On-page SEO en content optimalisatie
  Concurreren in de top 10 van Google is belangrijk, maar dan moet wel voor elke onderwerp een pagina bestaan. Door middel van het zoekwoorden onderzoek richten we op 1 onderwerp per pagina. Des te meer pagina’s worden gemaakt en geoptimaliseerd met on-page SEO software, des te meer kans op succes jullie hebben.

Marco's expertise is ook te vinden op:

Frankwatching logo
Marketingfacts logo
Emerce logo
Marco

100% SEO Marco Logmans is een SEO specialist (Zoekmachine optimalisatie). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten gaan.