Gratis Backlink Checker om te zien welke links jouw concurrentie heeft?

Nu je weet wat een backlink is, en dat backlinks belangrijk zijn voor zoekmachines en de bekendheid van je website kun je ook gaan kijken welke links je concurrentie heeft.

Kijk ook welke zoekwoorden ze gebruiken in hun ankerteksten. Want ankerteksten zijn belangrijk voor SEO. En vergeet ook niet om ons artikel te lezen over het nut en onnut van No-Follow backlinks. Ze zijn soms beter dan je denkt!

 


Gratis software?

1 manier om aan effectief linkbuilding te doen is door de backlinks van je concurrentie te bekijken. Hier zijn ontzettende veel online tools voor, zoals ahrefs, moz, semrush etc. Maar dat zijn allemaal redelijk dure tools.

Gelukkig zijn er ook een aantal die je gratis kan gebruiken.

Backlinkwatch.com

http://www.backlinkwatch.com/index.php

Alhoewel het er redelijk spammy uitziet is en je het best maar even je Ad Blocker aan kan zetten voor deze site is het toch zeker een van de beste gratis backlink checkers die je kan vinden. Het vind ontzettende veel backlinks voor je, alhoewel je best even moet wachten. En pas op dat je niet op de verkeerde knop drukt!

Vul de domeinnaam in van de concurrent en kli op I'm not a robot en vervolgens op Check Backlinks

backlinkwatch backlinks zoeken

De tool draait echt heel lang, en je zult waarschijnlijk veel links vinden die helemaal niet meer bestaan. Je hoeft bij deze tool geen lid te worden of iets dergelijks.

MOZ moz.com/link-explorer

https://moz.com/link-explorer

Moz is een premium SEO software pakket die ook een uitgeklede gratis versie heeft. Wanneer je gratis lid wordt kun je 10 uitdraaien maken per maand met in totaal 50 backlinks per domein. Bij veel websites is dat natuurlijk helemaal niet voldoende, maar hoe meer tools je gebruikt des te meer backlinks je kan bekijken van de concurrentie.

Linkminer app.linkminer.com

Linkminer is onderdeel van Mangools.com en was bekend geworden door KWfinder die gebruikt kon worden voor keyword onderzoek. Op dit moment is linkminer nog steeds gratis voor 50 backlinks, en je hoeft geen lid te worden. Je kunt het overzicht dan ook nog een exporteren.

Bonus

Ubersuggest Link Analyzer

De laatste in dit korte rijtje van gratis backlink checkers is Ubersuggest Link Analyzer. Deze is waarschijnlijn minder bekend dan Ubersuggest keyword finder, omdat de Link Analyzer nog een stuk nieuwer is op het moment van schrijven. De Link Analyzer is eigenlijk misschien wel de beste gratis backlink checker van allemaal! Ten eerste krijg je "alle" backlinks in plaats van 50 zoals Moz en andere tools dat doen, Plus je krijgt geen irritante popups en ads zoals backlink watcher.

In mijn humble opinion is Ubersuggest Link Analyzer de winnaar van de gratis backlink tools!

Bekijk welke backlinks jouw concurrentie heeft, en probeer ze zelf ook te bemachtigen.. Jij bepaald op welke manier dat is.