Google Academy for Ads

Wat is academy for ads?

Van Google Partners naar Academy for Ads

Vanaf nu worden Google Partner certificaten automatisch overgezet naar het onlangs geopende Academy for Ads. Vanaf januari 2018 zullen daar alle cursussen, examens en certificaten te vinden zijn, en niet meer in Google Partners. Tot dit tijd kun je ze nog wel gewoon bekijken, maar op den duur zullen ze alleen nog in Academy for Ads te vinden zijn.

Wat moet ik doen?

Wanneer je voor het eerst inlogt op de nieuwe website https://academy.exceedlms.com , dan is het best even jouw persoonlijke gegevens te controleren en te updaten.

Ga rechts bovenin naar jouw profiel en controleer je gegevens en vul ze indien nog aan.

waar je jouw profiel kan vinden

Als je niet wilt dat de examen resultaten en certificaten worden doorgestuurd naar Academy-for-ads, dan kun je jezelf daar ook voor uitschrijven, door een vinkje weg te halen in jouw overzicht in Google Partners.

"Ik wil dat mijn examens en certificeringen worden overgezet naar Academy for Ads"
Optie om overzetten naar Academy For Ads uit te zetten

Voor alsnog is het hele gedeelte alleen in het Engels. En niet alle gegevens zullen al overgezet zijn wanneer je voor het eerst een mail van Google ontvangt met de mededeling van deze vernieuwing. Voor Rankify zijn de gegevens nog helemaal leeg.

Wat is er nieuw?

De upgrade van de oude Partner portaal naar de nieuwe academy heeft vooral de nodige uiterlijke vernieuwingen ondergaan.

Ook is het aantal cursussen uitgebreid met meerdere DoubleClick cursussen zoals "Do more with DoubleClick ad tags" en "Manage ecommerce with DoubleClick Search".

Visueel hulp bij voortgang

Zie het nieuwe overzicht met de moeilijkheidsgraad, het aantal gemiddelde minuten voor de cursus etc.

overzicht academy commerce met doubleclick search

Lezen lezen lezen

De nieuwe cursussen zijn wel een stuk eenvoudiger opgezet met minder lappen tekst. Zo zijn de paragrafen een flink stuk korter en wordt er veel gebruik gemaakt van afbeeldingen en actionable elementen.

De examens

In december 2017 zijn de examens nog niet vernieuwd. Waarschijnlijk zullen die in de loop van de tijd ook aangepast en vernieuwd worden.