Wat zijn links

Wat is een link

In de breedste zin van het woord zijn het verwijzingen (koppeling) van 1 pagina naar de andere. Wanneer het van 1 website naar een andere website gaat noemen we het een backlink of externe link. Wanneer het van de ene pagina naar de andere pagina gaat op dezelfde website wordt het een interne link genoemd.

Hier beginnen we. Om door jouw website te navigeren gebruik je een menu. In zo een menu kun je in de meeste gevallen niet al je webpagina’s plaatsen omdat het menu dan veel te groot wordt. Door links in je pagina te verwerken naar andere pagina’s ontstaan er relaties en verbindingen.

Een goede link strategie op je website ontstaat doordat links de bezoekers helpen de informatie te vinden die ze zoeken. Of, om de bezoekers te brengen op de plaats waar jij ze wil hebben.

Een voorbeeld is een lange zin die je hebt geschreven met een woordje die uitleg nodig kan hebben, dan kun je voor dat woordje linken naar een andere pagina waar dieper wordt ingegaan over dat onderwerp, bijvoorbeeld wanneer je over backlinks wilt praten. Maar in de meeste gevallen wil je dat een website tot zijn doel komt waarvoor hij is gemaakt. Of het nu iets is om te verkopen, te downloaden of contact op te nemen. Wanneer je op zo een link klikt, ga je automatisch naar de gekoppelde pagina.

Hieronder is een voorbeeld van een interne categorie relatie tussen pagina’s in Rankify. Hier zie je hoe de website is opgebouwd gezien vanaf de Homepage. De software die ik hier heb gebruikt is Website Auditor.

visueel laten zien hoe de website is opgebouwd in categorieen

Surfer SEO is 1 van de beste SEO tools die je niet mag missen.

Met Surfer SEO scoor je hoger in Google, zonder backlinks!

Wanneer je precies wilt zien welke links er allemaal naar een andere pagina staan, kun je op een bolletje klikken om te zien waar alle interne links naartoe gaan en waarvandaan ze binnenkomen. Zie hieronder het voorbeeld met Contact. Daar zie je dat veel, maar niet alle pagina’s links hebben naar contact. Aan de pijltjes kun je zien of ze binnen komen, of juist naartoe gaan.

voorbeel visualisatie interne links

Interne links zijn net zo belangrijk als externe links. Deze interne links bouwen ook waarde op, en hoe meer je intern goed linkt, of gebruik maakt van goede Link-silos, des te minder backlinks je nodig hebt om te ranken. En mijn advies is daarom:

Onhou:Als het moeilijk is om externe links te krijgen (Backlinks) maak dan in ieder geval gebruik van goede interne linkstructuur.

Linkstructuur

Link silos zijn een vorm van linkstructuur die de belangrijkste pagina’s proberen te benadrukken. Dit kunnen de moneypages zijn, zoals de pagina waar het product wordt verkocht, of een contact pagina. Wat ook maar het belangrijkste is op je website.

Als je een goede linkstructuur wil zien, dan kun je naar wikipedia kijken. Die hebben een linkstructuur zodat je alle informatie kan vinden die je maar zoekt.

Als InCompany SEO specialist help ik je graag verder.

Marco's expertise is ook te vinden op:

Frankwatching logo
Marketingfacts logo
Emerce logo
Marco

100% SEO Marco Logmans is een SEO specialist (Zoekmachine optimalisatie). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten gaan.