SEO tekstschrijver gezocht? Ik denk het niet!

Helaas. Jij ben waarschijnlijk ook misleid door deze term in de online marketing wereld in Nederland.

Gebruik 5 minuten om te weten waar jij wel naar op zoek bent!

seo tekstschrijver

 

Wat is een SEO tekstschrijver?

Het voelt enigszins raar om die vraag te beantwoorden, dat geef ik toe.

Waarom?

Omdat het woord helemaal verkeerd gebruikt wordt. Zelfs grotere webbureaus denken dat een SEO specialist goed moet zijn in schrijven. Niets is minder waar.

Je zal de advertentie vast wel tegen gekomen zijn: SEO specialist gezocht die teksten uit zijn mouw schud. Of: SEO tekstschrijver voor webshop om hoog in Google te komen. Ja ik heb het over indeed en freelancer.nl

Walcheluk. Dat woord heb is expres fout geschreven want spelling heeft niets met hoog in Google te staan te maken. Het is al vele malen getest en bewezen dat typfouten of typefouten geen directe negatieve invloed op je vindbaarheid heeft.

Dus wat een SEO tekstschrijver dan wel is?

 

Zoek je een SEO schrijver, tekstschrijver, copywriter of CRO schrijver?

CRO (Coversion Rate Optimization) is iets anders dan SEO (Search Engine Optimization) op z'n Amerikaans.

Wat de meeste mensen eigenlijk bedoelen met een SEO schrijver is denk ik een soort CRO schrijver, of misschien wel gewoon een SEO Specialist. CRO schrijvers zijn dan eigenlijk simpelweg Copywriters.

Een CRO schrijver/copywriter maakt een tekst zo mooi en overtuigend dat je wordt overtuigd om een actie te ondernemen. Niemand in Nederland die de naam CRO schrijver gebruikt. Echt niet. Daarom misbruikt iedereen maar de naam SEO schrijver of SEO tekstschrijver...

Een overtuigende tekst in een advertentie doet het heel goed voor conversies, maar dat is geen SEO.  Dat is geen grapje. Teksten schrijven kunnen een onderdeel van Content Marketing zijn. maar dan begint het meer op "tekst schrijven met SEO in je achterhoofd" te lijken.

Ik denk dat tekst schrijver nog het best tot zijn recht komt zonder het woordje SEO. Er is alleen een probleem.  Dit begreep is veel te breed. Misschien denk je dan aan iemand die teksten juist lekker kort en bondig kan schrijven, to-the-point, zonder al teveel woorden toch de juiste boodschap overbrengen.

Dus waar ben je nu precies naar op zoek?

Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen je website in zijn algemeen, hoger in Google te krijgen? Of iemand die de bezoekers zo kan raken met een tekst dat ze een actie ondernemen? Of iemand die dat beide kan? Dan wordt het lastiger.

Echte SEO webteksten zijn afhankelijk van jouw concurrentie

Dit is een dilemma die de zogenaamde SEO tekstschrijvers naast hen neerleggen!

Soepel lopende zinnen, mooie woorden en juist taalgebruik. Je vergeet dan alleen iets. Er is ook nog een zoekmachine waar je mee te maken hebt, en die laat jouw tekst ranken (rangschikken) op basis van je concurrentie! Niet op basis van je schrijfstijl. Echt waar.

Als jouw concurrentie sterk is, is een mooi stukje tekst nooit voldoende

SEO Tekstschrijvers vind ik daarom zo een rare benaming. Wil jij concurreren met andere websites op pagina 1, dan moet je verder kijken dan mooie zinnen.

Wil je echt hoger komen, dan moet je beginnen met een website analyse, daarna met het optimaliseren. Hierbij komt natuurlijk een zoekwoorden onderzoek , en diepere kennis van SEO zoals het gebruik van links, structured data (schema), canonicals, keyword posities, concurrentie analyse, backlink profielen, on-page, off-page en nog veel meer.

 

SEO teksten laten schrijven doe je als onderdeel van een doordachte SEO strategie

Wie is dan de juiste persoon die je zoekt?

Het wordt tijd dat we het nu over de juiste persoon gaan hebben. Eerlijk is eerlijk.

Je heb waarschijnlijk niet voldoende aan 1 persoon. Tekst schrijvers zijn voornamelijk creatief met woorden, maar bij een echte SEO strategie heb je ook een denken nodig. Iemand die met data om kan gaan, die technische inzicht heeft en verbanden kan leggen tussen rankings en data.

Wil je blogs schrijven? Dan kun je met een tekst schrijver aan de slag gaan. Wil je wervende teksten die overtuigen hebben, kies dan een copywriter. Wil je dit doen en ook hoger scoren, dan moet je ook een SEO specialist kiezen.

Ben jij tevreden met je eigen tekst? En wordt je niet goed gevonden? Vergeet dan de copywriters en tekstschrijvers maar, en neem gelijk contact op met een SEO specialist die een uitgebreide SEO strategie voor je opzet! Met resultaat.

Op zoek naar SEO specialist?

Neem contact op om jullie SEO strategie te bespreken, want alleen met een zogenaamde SEO tekstschrijver kom je er niet!

Benieuwd wat Rankify voor jouw bedrijf kan betekenen?

Invalid Email
Marco

Over de auteur

Marco Logmans is een zoekmachine optimalisatie specialist (SEO). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten stijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.