SEO tekstschrijver gezocht? Ik denk het niet!

Helaas. Jij bent waarschijnlijk ook misleid door deze term in de online marketing wereld.

In 5 minuten weet je waar je wel naar op zoek bent!

SEO Tekstschrijver (1)

Wat is een SEO tekstschrijver?

Het voelt enigszins raar om die vraag te beantwoorden dat geef ik toe.

Waarom?

Surfer SEO is 1 van de beste SEO tools die je niet mag missen.

Met Surfer SEO scoor je hoger in Google, zonder backlinks!

Omdat het woord helemaal verkeerd gebruikt wordt. Zelfs grotere webbureaus denken dat een SEO specialist goed moet zijn in schrijven. Maar niets is minder waar.

Je zal de advertentie vast wel tegen gekomen zijn: SEO specialist gezocht die teksten uit zijn mouw schudt. Of: SEO tekstschrijver voor webshop om hoog in Google te komen. Ja ik heb het over Indeed of Freelancer.nl

Walcheluk. Dat woord heb ik expres fout geschreven want spelling heeft niets met hoog in Google scoren te maken. Het is al vele malen getest en bewezen dat typfouten of typefouten geen directe negatieve invloed op je vindbaarheid hebben. Kun jij nog meer spellingsfouten vinden in deze tekst?

Wat is een SEO tekstschrijver dan wel ?

Zoek je een SEO schrijver, tekstschrijver, copywriter of CRO schrijver?

CRO (Coversion Rate Optimization) is iets anders dan SEO (Search Engine Optimization).

Wat de meeste mensen eigenlijk bedoelen met een SEO schrijver is denk ik een soort CRO schrijver, of misschien wel gewoon een SEO Specialist. CRO schrijvers zijn dan eigenlijk simpelweg Copywriters.

Een copywriter schrijft een tekst zo mooi en overtuigend dat je wordt overtuigd om een actie te ondernemen. Super handig voor een druk bezochte webshop dus. Toch misbruikt iedereen maar de naam SEO schrijver of SEO tekstschrijver.

Een overtuigende tekst in een advertentie doet het heel goed voor conversies, maar dat is geen SEO.  Dat is geen grapje. Teksten schrijven kunnen een onderdeel van Content Marketing zijn maar dan begint het meer op “tekst schrijven met SEO in je achterhoofd” te lijken.

Ik denk dat simpelweg ’tekst schrijver‘ nog het best tot zijn recht komt zonder het woordje SEO. Er is alleen een probleem. Dit begrip is namelijk veel te breed. Misschien denk je dan aan iemand die teksten juist lekker kort en bondig kan schrijven, to-the-point, zonder al te veel woorden toch de juiste boodschap overbrengen.

Dus waar ben je nu precies naar op zoek?

Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen je website in zijn algemeen, hoger in Google te krijgen? Of iemand die de bezoekers zo kan raken met een tekst dat ze een actie ondernemen? Of iemand die dat beide kan?

Echte SEO webteksten zijn afhankelijk van jouw concurrentie

Dit is een dilemma die de zogenaamde SEO tekstschrijvers naast hen neerleggen! Want wat is nu eigenlijk goede content?

Soepel lopende zinnen, mooie woorden en juist taalgebruik. Je vergeet dan alleen iets. Er is ook nog een zoekmachine waar je mee te maken hebt, en die laat jouw tekst ranken (rangschikken) op basis van je concurrentie! Niet op basis van je schrijfstijl. Echt waar.

Als jouw concurrentie sterk is, is een mooi stukje tekst nooit voldoende

SEO Tekstschrijvers vind ik daarom zo een rare benaming. Wil jij concurreren met andere websites op pagina 1, dan moet je verder kijken dan mooie zinnen.

Wil je echt hoger komen, dan moet je beginnen met een websiteanalyse, daarna met het optimaliseren. Hierbij komt natuurlijk een zoekwoorden onderzoek , en diepere kennis van SEO zoals het gebruik van links, structured data (schema), canonicals, keyword posities, concurrentie analyse, backlink profielen, on-page, off-page en nog veel meer.

SEO teksten laten schrijven doe je als onderdeel van een doordachte SEO strategie

Wie is dan de juiste persoon die je zoekt?

Wil je gewoon een blog beginnen omdat dit beter voor jouw SEO zou kunnen zijn?

Het wordt tijd dat we het nu over de juiste persoon gaan hebben. Eerlijk is eerlijk.

Je heb waarschijnlijk niet voldoende aan 1 persoon. Tekst schrijvers zijn voornamelijk creatief met woorden, maar bij een echte SEO strategie heb je ook een denker nodig. Iemand die met data om kan gaan, die technische inzicht heeft en verbanden kan leggen tussen rankings en data.

Wil je blogs gaan schrijven? Dan kun je met een tekst schrijver aan de slag gaan. Wil je wervende teksten die overtuigen hebben, kies dan een copywriter. Wil je dit doen en ook hoger scoren, dan moet je ook een SEO specialist kiezen. Een combinatie van een SEO specialist en een copywriter is helemaal top. De vindbaarheid van jouw website is net zo belangrijk als de bezoekers te overtuigen om contact op te nemen of te converteren. De een vervangt de ander niet, maar zonder een gedegen SEO strategie mis je kansen.

Ben jij tevreden met je eigen tekst? En wordt je niet goed gevonden? Vergeet dan de copywriters en tekstschrijvers maar, en neem gelijk contact op met een SEO specialist die een uitgebreide SEO strategie voor je opzet! Met resultaat. Het ligt in de meeste gevallen niet aan de content, maar aan de rest. Soms is de website helemaal vol geblogt, en is content pruning misschien wel nodig.

Op zoek naar SEO specialist?

Weet jij wie je concurrenten zijn? Dat kun je in ieder geval weten hoe je de pagina moet optimaliseren, en hoe lang de ‘SEO tekst’ moet zijn. Weet je niet hoe je hier achter kan komen, dan heb ik een idee.

Neem contact op om jullie SEO strategie te bespreken, want alleen met een zogenaamde SEO tekstschrijver kom je er niet!

Marco's expertise is ook te vinden op:

Frankwatching logo
Marketingfacts logo
Emerce logo
Marco

100% SEO Marco Logmans is een SEO specialist (Zoekmachine optimalisatie). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten gaan.

Laat een reactie achter