SEO tekstschrijver gezocht: denk het niet!

Ben jij op zoek naar een SEO tekstschrijver?

Dan ben jij misschien ook misleidt door de term in de online marketing wereld. Helaas wordt de naam "SEO tekstschrijver" helemaal verkeerd gebruikt.

Geef me 5 minuten om uit te leggen waar jij dan eigenlijk wel naar op zoek bent!

SEO Tekstschrijver (1)

 

Wat is een SEO tekstschrijver?

Het voelt enigszins raar om die vraag te beantwoorden, want dat is (niet) zo eenvoudig.

Waarom niet?

Omdat het woord helemaal verkeerd gebruikt wordt door veel mensen. Zelfs grotere web bureaus denken dat een SEO specialist goed moet zijn in schrijven... Niets is minder waar.

Je zal de advertentie of oproep misschien wel tegen gekomen zijn, en daarom er vanuit gegaan zijn dat je op zoek moet gaan naar een SEO tekstschrijver. Je leest dan ongeveer zo een tekst: SEO specialist gezocht die teksten uit zijn mouw schud. Of: SEO tekstschrijver voor webshop om hoog in Google te komen.

Walcheluk.. Ja sorry, dat woord heb is expres fout geschreven want spelling heeft niets met hoog in Google te staan te maken. Het is al vele malen getest en bewezen dat typfouten of typefouten geen rankingfactor voor Google is.

Dus wat een SEO tekstschrijver dan wel is?

 

Zoek je een SEO schrijver, tekstschrijver of CRO schrijver?

CRO (Coversion Rate Optimization) is iets anders dan SEO (Search Engine Optimization) op z'n Amerikaans.

Wat de meeste mensen eigenlijk bedoelen met een SEO schrijver is denk ik een soort CRO schrijver, of misschien wel gewoon een SEO Specialist.

Een CRO schrijver kan een tekst zo mooi en overtuigend schrijven dat een lezer wordt overtuigd om een actie te ondernemen. Maar er is niemand in Nederland die het woord CRO schrijver gebruikt, dus daarom misbruikt iedereen het woord SEO schrijver maar of SEO tekstschrijver...

Een goede overtuigende tekst in een advertentie doet het heel goed, maar dat is geen SEO. Teksten schrijven kunnen een onderdeel van Content Marketing zijn, waardoor je tekst door andere websites worden overgenomen. Dit begint meer op "tekst schrijven met SEO in je achterhoofd" te lijken.

Wellicht komt tekst schrijver nog het best tot zijn recht hier, zonder het woordje SEO. Echter is dat weer een veel breder begrip. Misschien denk je dan aan iemand die teksten juist lekker kort en bondig kan schrijven, to-the-point, zonder al teveel woorden toch de juiste boodschap overbrengen.

Dus waar ben je nu precies naar op zoek?

Ben je op zoek naar iemand die je kan helpen je website in zijn algemeen, hoger in Google te krijgen? Of iemand die de bezoekers zo kan raken met een tekst dat ze een actie ondernemen? Of iemand die dat beide kan?

 

SEO webteksten altijd afhankelijk van je concurrentie

Hier komen we terecht bij een dilemma die SEO tekstschrijvers naast hen neerleggen!

Ze denken voornamelijk aan soepel lopende zinnen en mooie woorden en juist taalgebruik. Alleen is er ook nog een zoekmachine waar ze mee te maken hebben, en die laat jou tekst ranken (rangschikken) op basis van je concurrentie! Niet op basis van je schrijfstijl.

Als jouw concurrentie sterk is, is een stukje tekst nooit voldoende

Vandaar dat ik SEO Tekstschrijvers zo een rare benaming vindt. Wil je concurreren met de andere website die ranken op pagina 1, dan moet je ook concurrerend kunnen zijn.

Geoptimaliseerde teksten die hoog ranken in Google hebben dus niets met mooie zinnen of correcte spelling te maken, maar met een voorafgaand zoekwoorden onderzoek en een diepe kennis van SEO zoals het gebruik van links, sctructured data, canonicals, keyword posities, concurrentie analyse, backlink profielen, on-page, off-page etc etc etc.

 

SEO teksten laten schrijven doe je als onderdeel van je SEO strategie

Wie is dan de juiste persoon die je zoekt?

Je zult het waarschijnlijk niet met 1 persoon kunnen doen. Tekst schrijvers zijn voornamelijk heel creatief, maar bij SEO heb je ook denkers nodig, die met data om kunnen gaan, die verbanden kunnen leggen tussen rankings en data. Heb je meer tekst nodig op je website om hoger te kunnen scoren, zou je misschien nog het beste met een CRO tekstschrijver en een SEO specialist samen kunnen werken.

Als je zelf wilt schrijven, of je hebt al heel veel tekst op je website, maar het rankt niet? Dan kun je al heel veel beter gevonden als je er een echte SEO Specialist naar laat kijken. Want vaak is er dan nog veel meer mis met de website!

 

Neem contact op om jullie SEO strategie te bespreken, want alleen met een SEO tekstschrijver kom je er niet!

Benieuwd wat Rankify voor jouw bedrijf kan betekenen?

Invalid Email
Marco

Over de auteur

Marco Logmans is een zoekmachine optimalisatie specialist (SEO). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten stijgen.
Scroll naar top