Keyword Surfer review

Keywords everywhere is al langer niet meer gratis. Is er een gratis (of beter) alternatief beschikbaar? Als je met zoekmachine optimalisatie werkt, vraag je jezelf vaak af, wat zijn nu de beste SEO tools? En 1 bekende daarvan was/is Keywords Everywhere.

Wat is/was Keywords Everywhere?

Keywords Everywhere is een internet browser add-on (extensie) voor Chrome en Firefox om zoekwoord data op te halen.

Zodra jij een zoekopdracht uitvoert in Google laat de extensie gelijk de maandelijkse zoekvolume, CPC (kosten per klik) en de concurrentie moeilijkheid zien van deze zoekopdracht. Deze data haalt ze uit Google Ads en Clickstream Data. Zo hoefde je niet zelf naar Google Ads om te zien welke zoekvolume een bepaald zoekwoord had. Super handig dus. Ik gebruik hem overigens nog steeds, maar dan de betaalde versie.

Maar dat is nog niet alles.

Nadat je een zoekopdracht uitvoert verschijnen er nog 2 overzichten naast de zoekresultaten. Dit zijn 2 aparte blokken, namelijk gerelateerde zoekopdrachten en laat de plugin ook nog eens gerelateerde zoekopdrachten (Related Keywords) zien, en Mensen vragen ook (People Also Ask) zoekopdrachten.

In deze kolommen laat de plugin ook nog eens de zoekvolume, CPC en concurrentie moeilijkheid zien van al deze zoekwoorden. Super handig als jij zoekwoorden onderzoek moet doen dus. Zie de afbeelding hieronder van hoe Keywords Everywhere er nu uit ziet.

Helaas is deze handige tool niet langer gratis meer, waardoor we op zoek zijn gegaan naar een alternatief. Veelal voor klanten die we ondersteunen met SEO (als coach/consultant) en tijdens de SEO trainingen die we geven zodat onze klanten zelf uit de voeten kunnen met SEO. Ken je Keywords Everywhere al genoeg?

Surfer SEO is 1 van de beste SEO tools die je niet mag missen.

Met Surfer SEO scoor je hoger in Google, zonder backlinks!

Scroll even door als je naar een goed, gratis, alternatief wilt kijken, Keyword Surfer.


Keywords everywhere in Google Search Console, Answer the public en nog veel meer.

Dit is de reden waarom we zelf bij Rankify gewoon bij de betaalde Keywords Everywhere zijn gebleven. Naast de mogelijkheid al deze data in je zoekmachine te zien zijn er nog andere plaatsen waar je de tool handig kunt gebruiken.  Dit is onder andere in Google Search Console.

In Google Search Console krijg je namelijk het overzicht met het aantal klikken, het aantal vertoningen en de gemiddelde positie te zien. Keywords Everywhere doet daar nog een schepje bovenop. De extensie voegt namelijk nog 3 kolommen toe, met de maandelijkse zoekvolume, de CPC en de moeilijkheidsgraad van de concurrentie.


Keywords Everywhere laat daarmee echt zien een handig instrument te zijn voor zoekwoorden onderzoek. Ze laat extra gegevens zien op de volgende sites:

 • Google search
 • Google Analytics
 • Google Trends
 • Google Keyword Planner
 • YouTube
 • Bing
 • Amazon
 • eBay
 • Answer the public
 • Soovle
 • Majestic
 • Moz
 • Etsy

Keyword Surfer: Gratis alternatief voor Keywords Everywhere

Toen we op zoek gingen naar een gratis alternatief kwamen we een nieuwe speler tegen. Keyword Surfer, een onderdeel van de on-page tool,  Surfer SEO, die we eerder al beschreven. De Tool blijft volgens de makers altijd Gratis, maar onhoud dat bijna elke plugin maker dat in het verleden heeft gezegd.

Naast de SurferSEO On-Page tool die ze hebben ontwikkeld, zijn ze nu ook uitgekomen met een goed alternatief voor Keywords Everywhere, namelijk Keyword Surfer. Keyword Surfer is een Chrome extension en Firefox Extension.
Zodra de extensie in Chrome acties is, zul je onderstaand scherm zien.


Het lijkt een beetje op Keywords Everywhere

Zoals je ziet lijkt het best een beetje op Keywords Everywhere, maar heeft het niet de kosten per klik en de concurrentie moeilijkheidsgraad.

In plaats daarvan doen ze iets anders. En dit is wel weer heel erg interessant in mijn idee. Ze laten namelijk de geschatte aantal bezoekers voor de domeinen zien in de zoekresultaten en daarachter het aantal kwalitatieve backlinks.
Dit werkt dus wel weer lekker als je zelf zoekwoorden onderzoek doet.

Hoe installeer je Keyword Surfer?

Hier is de link naar de tool in de Chrome webstore: https://chrome.google.com/webstore/detail/keyword-surfer/bafijghppfhdpldihckdcadbcobikaca Daar kun je hem installeren, en je hoeft dan alleen nog de icoon in je werkbalk aan te klikken om de locatie aan te passen. Heel simpel.

Conclusie:

De voor en nadelen van Keywords Everywhere en Keyword Surfer op een rijtje:

 • Keywords Everywhere laat niet alleen data gegevens zien in Google Zoeken, maar ook in Search Console, Analytics en andere plaatsen. Op dit moment werkt Keyword Surfer alleen nog maar in Google zoeken, en niet op andere sites.
 • Keyword Surfer laat, in tegenstelling tot Keywords Everywhere, wel de Nederlandse zoekvolume zien.
 • Keyword Surfer is een onderdeel van Surfer SEO, terwijl Keywords Everywhere een losstaande tool is. Beiden hebben hun voor- en nadeel.
 • Keyword Surfer laat niet alleen keyword ideeen zien, maar berekent ook het aantal potentiele bezoekers van een website en hun backlink profiel. Dit is niet mogelijk in Keywords Everywhere.
 • Keywords Everywhere laat de CPC en Concurrentie mogelijkheid zien, en Keyword Surfer niet.

Weet je niet of Keyword Surfer iets voor je is, dowload dan gewoon even de extensie in Chrome en probeer het zelf uit. Het is gratis! Download de extensie hier. Ben je op zoek naar andere gave SEO extensies voor Chrome, lees dan dat blog ook eens goed door.

Marco's expertise is ook te vinden op:

Frankwatching logo
Marketingfacts logo
Emerce logo
Marco

100% SEO Marco Logmans is een SEO specialist (Zoekmachine optimalisatie). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten gaan.

Laat een reactie achter