Hoe lang moet een SEO tekst zijn?

hoe lang moet een seo tekst zijn

Je krijgt veel te weinig bezoeker en zou best wel wat meer klanten willen krijgen. Content op je website is belangrijk. Hoe meer content je hebt, des te meer kans je hebt ook sneller gevonden te worden. Jij kunt ook binnen 3 maanden jouw websiteverkeer verdubbelen! Maar wat is voldoende content voor een pagina?

SEO verbeteren van je website


Je zult misschien wel een opmerking tegengekomen zijn: minimaal 500 woorden.

Onzin.

Teksten op je website plaatsen doe je hopelijk alleen met een doel. Het is zonde van je tijd om alleen maar teksten te schrijven omdat je het leuk vindt.

Gelukkig kun je met het uitbreiden van je website ook meer liefde krijgen van zoekmachines zoals Google. Ten minste als je in ieder geval de basics van SEO in gedachten houdt.

Het is allemaal niet zo moeilijk.

Met een grotere website maak je namelijk veel meer kans om sneller gevonden te worden dan met een kleine website. Het algoritme van Google neemt niet alleen de inhoud van de nieuwe pagina in aanmerking, maar ook op welke website de tekst is gezet.

Hoe vaker jij nieuwe content genereert des te vaker de Google bot (de computer van Google die het hele internet afreist op zoek naar nieuwe of vernieuwde content) bij je langskomt.

Een voordeel is dat nieuwe pagina’s en vernieuwde pagina’s vaker worden gecrawld door Google.

Met deze tips maak je meer kans sneller gevonden te worden.


Zonder verder uit te wijden welke voordelen je allemaal niet kunt krijgen door het toevoegen van nieuwe content ga ik over op de tips.

Tip 1: Om beter in de Google zoekresultaten gevonden te worden kun je het beste even bij de buren kijken.

Zo simpel is het eigenlijk.

Dat is 1 tip, en dat is Hét antwoord op de vraag hoe lang jouw content moet zijn.

Google heeft niet voor niets de websites in de volgorde gezet die je voor je ziet, voordat bepaald zoekwoord. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar te onderzoeken waarom zij daar staan.

Een simpele en effectieve manier is door dezelfde tekst lengte aan te houden van de concurrentie.

Als je het niet zo vaak wilt doen hoef je alleen alleen maar een gratis account bij SurferSEO aan te maken, om het gemiddelde aantal woorden te vinden. Een snelle manier van werken is het volgende:

Bezoek alle top10 webpagina’s in de zoekresultaten voor jouw zoekwoord/keyword.

Bekijk wat het gemiddelde aantal woorden is voor alle top10 posities in bijvoorbeel SurferSEO

Bekijk of ze gebruik maken van afbeeldingen, video, ongeordende lijsten en hoeveel subkoppen ze gebruiken.

Schrijf je tekst.

Wat zijn SEO teksten?


Dat vraag ik mijzelf ook wel eens af.

In principe is SEO bedoeld om BETER VINDBAAR TE WORDEN.

Optimaliseren voor betere zichtbaarheid in Google. Helaas zijn veel marketeers in Nederland hier een beetje vanaf gestapt en hebben ze het over mooie en wervende teksten.

Sorry, maar dat zijn geen SEO teksten of SEO tekstschrijvers die dat doen. Dit is gewoonweg Copywriting, met een grote nadruk op conversie.

2 totaal verschillende dingen dus.

Als je alleen schrijft voor conversies, zonder dat je pagina gevonden wordt heeft het geen zin. Allereerst moet je gevonden worden, dan kunnen ze pas converteren.

Minimaal aantal woorden voor SEO is dus feitelijk gewoon onzin?


Ja, in principe wel. En ja, ook het maximaal aantal woorden is afhankelijk van de concurrentie.

Ik blijf hier op hameren.

Jouw vindbaarheid is altijd afhankelijk van je concurrentie. Je kunt niet 1 op 1 een opzet veranderen voor een zoekwoord, omdat de concurrentie voor elk zoekwoord apart is.

Weet je echt niet hoeveel woorden je moet schrijven, en moet je binnen 60 minuten een stuk tekst afgerond hebben zonder voldoende tijd voor zoekwoordonderzoek? Ga dan liever voor een langere tekst dan voor een kortere.

Bonus: Meer = meer


Als jij hoog scoort met een bepaalde pagina met veel tekst, dan is het geen uitzondering dat dezelfde pagina voor honderden andere zoekwoorden wordt getoond.

Hoe minder woorden in je tekst hoe minder kans je maakt op veel zoekwoorden gevonden te worden.

Heeft de concurrentie veel tekst voor een bepaalde zoekterm, dan doe je er altijd goed aan om in ieder geval boven het gemiddelde van de Top10 te zijn qua tekst lengte.

Nee, 300 woorden is helemaal geen goed aantal. Je moet altijd naar de concurrenten kijken voor elk zoekwoord. Lees verder in de blog. 

Nee, ook dat is niet waar. Het kan juist averechts werken. Probeer altijd te kijken wat er nu rankt in de top 10. En baseer jouw tekst daar op uit. Lees verder in het blog. 

Jazeker kun je daar een stappenplan voor gebruiken. 1. Bekijk de zoekresultaten, 2 bekijk de concurrenten 3. besluit of het verstandig is om er aan te beginnen 4. beslis de lengte van je tekst. De rest staat in het blog. 

Benieuwd wat Rankify voor jouw bedrijf kan betekenen?

Invalid Email
Marco

Over de auteur

Marco Logmans is een zoekmachine optimalisatie specialist (SEO). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten stijgen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.