hoe lang moet een seo tekst zijn

Hoe lang moet een SEO tekst zijn?

De lengte van jouw tekst is afhankelijk van jouw concurrenten.

Je krijgt veel te weinig bezoeker en zou best wel wat meer bezoekers en klanten kunnen gebruiken. Misschien denk je dan om een blog te beginnen? Content op je website is belangrijk. Hoe meer content je hebt, des te meer kans je hebt ook sneller gevonden te worden…..hmmm….. is niet altijd waar. Jij kunt ook binnen 3 maanden jouw websiteverkeer verdubbelen! Maar wat is voldoende content?

De SEO verbeteren van jouw website

Je zult misschien wel een opmerking tegengekomen zijn: de beste SEO tekst is minimaal 300 woorden.

Onzin!

Teksten op je website plaatsen doe je hopelijk met een doel. Het is zonde van je tijd om alleen maar artikelen op je website te plaatsen omdat je het leuk vindt.

Surfer SEO is 1 van de beste SEO tools die je niet mag missen.

Met Surfer SEO scoor je hoger in Google, zonder backlinks!

Gelukkig kun je met het uitbreiden van je website ook meer aandacht krijgen van zoekmachines zoals Google. Ten minste als je in ieder geval de basis van SEO in gedachten houdt. Want met alleen wat meer tekst kom je er niet. Content is geen king.

Met een grotere website maak je meer kans om gevonden te worden dan met een kleine website. Het algoritme van Google neemt niet alleen de inhoud van de nieuwe pagina in aanmerking, maar ook op welke website de tekst staat.

Hoe vaker jij nieuwe content genereert des te vaker de Google bot (de computer van Google die het hele internet afreist op zoek naar nieuwe of vernieuwde content) bij je langskomt.

Een voordeel is dat nieuwe pagina’s en vernieuwde pagina’s vaker worden gevonden, en geindexeerd door Google.

Deze tip verhoogt je kans om sneller gevonden te worden.

Zonder verder uit te wijden welke voordelen je allemaal niet kunt krijgen door het toevoegen van nieuwe content ga ik over op de tips.

Tip 1: Om beter in de Google zoekresultaten gevonden te worden kun je het beste even bij de buren kijken.

Zo simpel is het eigenlijk.

Dit is Hét antwoord op de vraag hoe lang jouw content moet zijn.

Google heeft niet voor niets de websites in deze volgorde gezet voor een zoekwoord. Je hoeft eigenlijk alleen nog maar te onderzoeken waarom zij daar staan. Een simpele en effectieve manier is door dezelfde lengte (en zelfde soort) tekst aan te houden van de concurrentie.

Als je het niet zo vaak wilt doen hoef je alleen alleen maar een gratis account bij SurferSEO aan te maken, om het gemiddelde aantal woorden te vinden. Een snelle manier van werken is het volgende:

Bezoek alle top10 webpagina’s in de zoekresultaten voor jouw zoekwoord/keyword.

Bekijk wat het gemiddelde aantal woorden is voor alle top10 posities in bijvoorbeel SurferSEO

Bekijk of ze gebruik maken van afbeeldingen, video, ongeordende lijsten en hoeveel subkoppen ze gebruiken.

Schrijf je tekst.

Wat zijn SEO teksten?

Dat vraag ik mijzelf ook wel eens af. In principe is SEO bedoeld om BETER VINDBAAR TE WORDEN in de zoekmachine.

Optimaliseren voor betere zichtbaarheid in Google. Helaas zijn veel marketeers in Nederland hier een beetje vanaf gestapt en hebben ze het over mooie en wervende teksten.

Sorry, maar dat zijn geen SEO teksten of SEO tekstschrijvers die dat doen. Dit is gewoonweg Copywriting, met een grote nadruk op conversie.

2 totaal verschillende dingen dus.

Als je alleen schrijft voor conversies, zonder dat je pagina gevonden wordt heeft het geen zin. Allereerst moet je gevonden worden, dan kunnen ze pas converteren.

Minimaal aantal woorden voor SEO is dus feitelijk gewoon onzin?

Ja, in principe wel. En ja, ook het maximaal aantal woorden is afhankelijk van de concurrentie.

Ik blijf hier op hameren.

Jouw vindbaarheid is altijd afhankelijk van je concurrentie. Je kunt niet 1 op 1 een opzet veranderen voor een zoekwoord, omdat de concurrentie voor elk zoekwoord apart is.

Weet je echt niet hoeveel woorden je moet schrijven, en moet je binnen 60 minuten een stuk tekst afgerond hebben zonder voldoende tijd voor zoekwoordonderzoek? Ga dan liever voor een langere tekst dan voor een kortere.

Bonus: Meer = meer

Als jij hoog scoort met een bepaalde pagina met veel tekst, dan is het geen uitzondering dat dezelfde pagina voor honderden andere zoekwoorden wordt getoond.

Hoe minder woorden in je tekst hoe minder kans je maakt op veel zoekwoorden gevonden te worden.

Heeft de concurrentie veel tekst voor een bepaalde zoekterm, dan doe je er goed aan om in ieder geval boven het gemiddelde van de Top10 te zijn qua tekst lengte. Maar ook dat hoeft geen garantie voor succes te zijn.

Marco's expertise is ook te vinden op:

Frankwatching logo
Marketingfacts logo
Emerce logo
Marco

100% SEO Marco Logmans is een SEO specialist (Zoekmachine optimalisatie). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten gaan.