Gratis Backlink Checker om te zien welke links jouw concurrentie heeft?

Je weet dat backlinks belangrijk zijn voor Google. Maar hoe weet je nu waar jij een backlink zou kunnen krijgen?
Met een aantal tools kom je hier gauw genoeg achter. En je ziet niet alleen waar ze staan, maar ook welke ankerteksten ze gebruiken!

Ankerteksten zijn namelijk erg belangrijk voor SEO, omdat de tekst laat zien waar de pagina over moet gaan, oftewel welke keywords er worden gebruikt. .

1 manier om aan effectief linkbuilding te doen is door de backlinks van je concurrentie te bekijken. Hier zijn ontzettende veel online tools voor, zoals ahrefs, moz, semrush etc. Maar die zijn redelijk duur.

Gelukkig zijn er ook een aantal die je gratis kan gebruiken.

Surfer SEO is 1 van de beste SEO tools die je niet mag missen.

Met Surfer SEO scoor je hoger in Google, zonder backlinks!

1- Backlinkwatch.com

http://www.backlinkwatch.com/index.php

Voor je naar deze website gaat zou ik eerst even je Ad blocker aanzetten. Backlinkwatch ziet er best een beetje spammy uit, en laat veel ads zien. Maar als je daar even doorheen kijkt, is dit waarschijnlijk een van de betere gratis backlink checkers.

Vul de domeinnaam in van jouw concurrent en klik op de Rechaptcha ‘I’m not a robot’ en vervolgens op Check Backlinks.

Pas op dat je niet op de verkeerd knop druk, want sommige knoppen lijken onderdeel van de website te zijn.

backlinkwatch backlinks zoeken

De tool draait echt heel lang, en je zult waarschijnlijk veel links vinden die helemaal niet meer bestaan. Maar het voordeel is: het is gratis, en je hoeft geen account aan te maken.

https://moz.com/link-explorer

Moz is een premium SEO software pakket die ook een uitgeklede gratis versie heeft. Wanneer je het gratis abonnement neemt kun je 10 uitdraaien maken per maand met in totaal 50 backlinks per domein. Bij veel websites is dat natuurlijk helemaal niet voldoende, maar hoe meer tools je gebruikt des te meer backlinks je kan bekijken van de concurrentie.

3- Linkminer app.linkminer.com

https://mangools.com/linkminer/

Linkminer is onderdeel van Mangools.com en was bekend geworden door KWfinder die gebruikt kon worden voor keyword onderzoek. Op dit moment is linkminer nog steeds gratis voor 50 backlinks, en je hoeft geen account aan te maken. Je kunt het overzicht dan ook nog een exporteren.

4- Ahrefs Backlinkchecker (Gratis versie)

Ahrefs heeft naast een betaalde versie (die natuurlijk veel beter is, en dieper gaat) ook een gratis versie. Ook deze zou ik aanraden om te gebruiken om nog meer data te verzamelen.

Oh, en wees niet bang, je krijgt echt niet teveel gratis van Ahrefs.. Daar zijn ze niet zo van, gratis dingen weggeven.

https://ahrefs.com/nl/backlink-checker

https://neilpatel.com/nl/backlinks/

De laatste in dit korte rijtje van gratis backlink checkers is Ubersuggest Link Analyzer. Deze is waarschijnlijk minder bekend dan Ubersuggest keyword finder. De Link Analyzer is waarschijnlijk de beste gratis backlink checker van allemaal! Ten eerste krijg je “alle” backlinks in plaats van een beperkt aantal, 50 zoals bij Moz, plus je krijgt geen popups en ads zoals backlink watcher.

In mijn humble opinion is Ubersuggest Link Analyzer de winnaar van de gratis backlink tools!

Bekijk welke backlinks jouw concurrentie heeft, en probeer ze zelf ook te bemachtigen.. Jij bepaald op welke manier dat is.

Marco's expertise is ook te vinden op:

Frankwatching logo
Marketingfacts logo
Emerce logo
Marco

100% SEO Marco Logmans is een SEO specialist (Zoekmachine optimalisatie). Hij houdt zich vooral bezig met on-page SEO, technisch SEO, website analyses, en houd er van om rankings van klanten door het dak te laten gaan.